Jak můžete podpořit Farní charitu Katovice

Naše činnost je možná díky dobrovolným příspěvkům dárců. Bez této pomoci bychom nemohli pomáhat ani rozvíjet naše služby pro potřebné u nás.

Zapojit se můžete mnoha způsoby:

Související informace:

Za Vaší pomoc a podporu předem děkujeme.

Aktuality:

Potravinová sbírka pro lidi v nouzi

Logo plesV sobotu a v neděli 17. a 18. listopadu proběhne potravinová sbírka v našich farnostech Katovice, Kraselov, Volenice a Střelské Hoštice. Zjistili jsme totiž, že i mezi námi žijí lidé, kteří nemají co jíst. Všem dárcům předem děkujeme za trvanlivé potraviny, které můžete dávat do zákristií našich kostelů.

potravinová sbírka

Zpravodaj FCH Katovice pro podzim 2018

Zpravodaj FCH Katovice čVyšel podzimní zpravodaj naší charity. Přijměte pozvání na naše akce a nabízíme také duchovní zamyšlení a informace z našich farností. Přejeme vám klidný podzim.

Zpravodaj FCH Katovice č.3 2018

Pouť na svaté Anně u Kraselova 28.7.2018

Zveme všechny na pouť na svaté Anně u Kraselova a s ní spojené doprovodné akce. Bližší informace na plakátku. Přijďte se ducjhově občerstvit na známé poutnéí místo.

plakátek

zpevnik_sv_anna.pdf

omalovánka

Setkání před Velikonocemi 17.3. 2018

V sobotu 17. března se koná v KD v Katovicích setkání před Velikonocemi pro všechny, kteří se chtějí připravit na Velikonoce a zažít uzdravující pomoc svátosti smíření, pomazání nemocných a eucharistie. Do všech našich obcí zajíždí autobus, nebo nabízíme dovoz po domluvě. Bližší informace jsou na plakátku. Těšíme se na setkání se všemi kteří přijmou naše pozvání.

Tříkrálová sbírka ve FCH Katovice je sečtena

Tříkrálová sbírka ve všech obcích našich farností Katovice, Kraselov, Volenice a Stř. Hoštice již skončila. Máme velkou radost z toho, že koledníci prošli všechny obce a nesli s sebou Boží požehnání všem lidem. A ti nezůstali lhostejní a letos opět překonali naše očekávání a darovali 173 619 Kč. Patří jim velký dík i všem koledníkům a vedoucím skupinek. Bůh vám to odplať. Výsledky a určení sbírky jsou v příloze.

ts 2018 fch katovice.pdf

Setkání vedoucích koledníků a dobrovolníků na TS 2018

V úterý 2.1. 2018 se uskuteční na faře v Katovicích od 17h. setkání vedoucích a dobrovolníků, kteří chtějí pomoci s Tříkrálovou sbírkou 2018 v našich farnostech. Jsou zváni i všichni, kteří by chtěli pomoci a ještě váhají. Rádi přijmeme každou ochotnou ruku. Info na plakátku.

pozvánka

Vyšel nový zpravodaj pro podzim 2017

Zpravodaj FCH Katovice č. 3 2017Vyšel zpravodaj naší charity a farností pro podzim 2017. Těšíme se na setkání s vámi.

Zpravodaj FCH Katovice č. 3 2017

Pouť na sv. Anně u Kraselova 30.7. 2017

Sv. AnnaZveme všechny poutníky ze širokého okolí na pouť ke sv. Anně u Kraselova, která se koná 30.7. 2017. Před poutí a v sobotu se konají koncerty pana Rejška a ve čtvrtek před poutí je brigáda na přípravu poutě. Jste všichni srdečně zváni. Bližší informace na plakátku.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

Děti z Veselíčka. Foto: Lubomír Kotek

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Předvelikonoční setkání v KD v Katovicích 1.4. 2017

Zveme vás jako každý rok na setkání před Velikonovemi. Koná se 1. dubna v KD v Katovicích a je určeno pro všechny, kteří se chtějí duchovně připravit na Velikonoce, sejít se s vrstevníky a přijmout svátosti pomazání nemocných, svatou zpověď nebo eucharistii. Do všech míst našich farností jede doprava, která je zdarma a má umožnit všem přijet. Rozpis je na plakátku v příloze.

Všechny, zvlášť dříve narozené, zveme a těšíme se na setkání.