Svatopostní sbírka

Umožňuje lidem v době postní doby před Velikonocemi omezit své běžné výdaje a ušetřené finance prostřednictvím charity poslat na její projekty dle vlastního uvážení.

Centrální informace o sbírce na webu Charity ČR

Potravinová sbírka pro lidi v nouzi

Logo plesV sobotu a v neděli 17. a 18. listopadu proběhne potravinová sbírka v našich farnostech Katovice, Kraselov, Volenice a Střelské Hoštice. Zjistili jsme totiž, že i mezi námi žijí lidé, kteří nemají co jíst. Všem dárcům předem děkujeme za trvanlivé potraviny, které můžete dávat do zákristií našich kostelů.

potravinová sbírka

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Čest jejich památce

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Postní almužna 2016 - dobrovolná duchovní formace

Nejen pro věřící, ale také pro všechny, kdo se chtějí přidat, je určeno pozvání k účasti na starobylé postní tradici – almužně. Princip je jednoduchý: peníze za požitky, které si během postního období odřekneme, vložíme do papírové pokladničky, tzv. postničky. A tu na konci postu přineseme do kostela. Takto získané prostředky poté církev prostřednictvím místní Charity využije na sociální pomoc potřebným.

Sbírka teplých věcí pro bezdomovce doplňuje výstavu fotografií

Spojit příjemné s užitečným můžete v Č. Budějovicích. V Galerii Mariánská je do konce února k vidění výstava fotografií Jindřicha Štreita Kde domov můj, která ukazuje krásu i bolest života lidí na ulici. A těm je v současných mrazivých dnech veliká zima. V Galerii je připraveno sběrné místo, do kterého je možno vkládat dary - rukavice, čepice, spacáky atd. Více informací v tomto článku.

Sbírka školních potřeb pomohla 187 dětem ze sociálně slabých rodin

Diecézní charita České Budějovice organizovala na přelomu srpna a září letošního roku sbírku školních potřeb.  Všechny darované věci – tempery, sešity, penály, aktovky atd. usnadnily celkem 187 žákům a studentům ze sociálně slabých rodin start do nového školního roku.

Pomoc FCh Katovice lidem va Blízkém východě

Sbírka na pomoc trpícím na Blízkém východě, v Africe a na Ukrajině

Na výzvu Papeže Františka a našich biskupů zaslala farní charita výtěžek Svatopostní sbírky na konto celonárodní sbírky na pomoc lidem trpícím na Blízkém východě, v Africe  na Ukrajině.  Celková částka odeslaná na toto konto je 3 959 Kč.

Všem, kteří na Svatopostní sbírku přispěli a modlí se za mír na světě, děkujeme.

Pátek 31. X.: Den půstu za mír na Blízkém východě, v Africe a na Ukrajině

Biskupové českých a moravských diecézí vyhlásili pastýřským listem na pátek 31. října Den půstu za mír na Blízkém východě, v afrických zemích a na Ukrajině. Zároveň vyzvali k celonárodní sbírce na pomoc lidem v těchto zemích.

Celonárodní sbírka na pomoc trpícím na Blízkém východě, v Africe a na Ukrajině

Česká biskupská konference vyhlásila ve spolupráci s Charitou Česká republika sbírku na pomoc lidem ve světě, kteří přišli o domov, všechen majetek a trpí hlady. Sbírka bude probíhat v kostelích. V českobudějovické diecézi to bude v neděli 9. listopadu 2014. Více informací a další možnosti podpory najdete v tomto článku.

Povodně 2013 – rok poté

Pracovníci a dobrovolníci Charity ČR a Diakonie ČCE poskytli lidem zasaženým loňskými povodněmi mnohdy neocenitelnou a dlouhodobou pomoc. Od českých dárců a s podporou od německých partnerů se jednalo o částku přes 50 milionů Kč. Pomohly také církve.

Sbírka pro oběti povodní na Balkáně

Rozsáhlé povodně v Srbsku a v Bosně a Hercegovině způsobily obrovské škody. Charita ČR ze svého krizového fondu uvolnila částku 100 000 Kč a vyhlásila veřejnou finanční sbírku a dárcovskou SMS. Nabízíme banner a plakátky ke stažení.