Farní charita Katovice

pracuje od roku 1995 jako organizace lidí s křesťanskými hodnotami. Naše aktivity realizujeme ve volném čase. Je to projev naší víry, obětavosti a lásky ke Kristu i k lidem. Sdružujeme lidi z farností Katovice, Kraselov, Střelské Hoštice a Volenice. Snažíme se o to, aby z každé obce byl v charitě alespoň jeden člověk, který bude schopen účinně a fundovaně pomoci liden v nouzi ve svém nejbližším okolí a také bude schopen předávat informace o činnosti místní charity. Jsme otevření všem, kteří mají ochotné a obětavé srdce a ruce.

Aktuálně:

Pořad bohoslužeb Svatého týdne 2019

Přijměte pozvání na bohoslužby v našich farnostech Katovice, Kraselov, Střelské Hoštice a Volenice ve Svatém týdnu 2019.

Velikonoce 2019.pdf

Vyšel první zpravodaj FCH Katovice pro rok 2019

V dnešních dnech vyšel první zpravodaj naší charity pro letošní rok. Je v něm nabídka mší svatých na Velikonoce, duchovní slovo, akce v Centru P. Josefa Jílka a další zprávy a  pozvánky. Prožijte klidnou postní dobu a požehnané Velikonoce.

Zpravodaj FCH Katovice č.1 2019

Pozvánka na 27. křesťanský ples

Přijměte pozvání na 27. křesťanský ples v Katovicích. Koná se 9.2. 2019 od 20:00h. Všichni jste srdečně vítáni. Bližší informace jsou na plakátech.

27. Kř. pl. v.

27. kř. pl. š.

Vánoční přání FCH Katovice

FCH Katovice přeje všem lidem požehnané Vánoce a celý nový rok 2019

Vánoční přáníFCH Katovice

Vyšel náš charitní zpravodaj na zimu 2018-19

centrumVyšel náš nový charitní zpravodaj na zimu 2018-19. Je v něm duchovní zamyšlení kněze P.JanaTurka a zprávy z naší charity a našich farností Katovice, Kraselov, Střelské Hoštice a Volenice. Přejeme všem požehnaný adventní čas i čas Vánoc.

Zpravodaj FCH Katovice č.4 2018

Cena charity

31 října jsme obdrželi cenu charity za dobrovolnickou činnost. Tu předal Miroslavu Čapkovi v Obecním domě v Praze ředitel Charity ČR Lukáš Curylo a náš biskup Pavel Posád. Je to velké ocenění našich aktivit a práce. Bereme to také jako ocenění všech dobrovolníků pracujících pro druhé. Všem, kteří nás nominovali a vybrali děkujeme. Díky i za článek do KT.

cena charity kt 20. - 26. 11.2018. lep

Cena Charity 2018 putuje do jihočeských Katovic

Praha, České Budějovice, KatoviceCena Charity ČR 2018 za rozvoj charitního díla byla 31. října 2018 v pražském Obecním domě udělena devíti nominovaným z celé České republiky. Všechny oceněné spojuje obětavá práce pro druhé v rámci díla Charity ČR. Uznání se dostalo také Miroslavu Čapkovi z jihočeských Katovic.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Hana Mácová, Miroslav Čapek, Kateřina Litošová (sestra Dagmar) s diplomy. Foto Lubomír Kotek

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Socha pro P.J.Jílka

V Katovicích jsme 18.10. požehnali sochu na připomínku 110 let od narození P.J.Jílka. Sochu požehnal P. Janoušek a P. Jan Turek. Autorem sochy je Oldřich Drábek z Choustníka. Děkujeme za invenci a citlivost pro vzácné lidi.

110 v

Pozvánka na 110 let od narození P.J.Jílka

Přijměte pozvání na oslavy 110 let od narození P.J.Jílka, který byl faréřem v naší farnosti ve 30. letech minulého století a za 2. sv. války se zapojil do odboje. Po zatčení a odsouzení dále působil jako statečný duchovní, který vedl všechny ke Kristu. Byl sťat 20. dubna 1945 v Brandenburku. Byl posledním  popraveným vězeněm k narozeninám Adolfa Hitlera. P.J.Jílek je naším velkým vzorem a věříme že nám v nebi žehná. Bližší informace jsou na plakátu. Všichni jste srdečně do Katovic zváni.

plak