Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charitní sestry pokračují ve stávkové pohotovosti

Stávková pohotovost sester Charity Česká republika a dalších velkých poskytovatelů domácí zdravotní péče a zdravotní péče v pobytových v pobytových zařízeních pokračuje.

Vyšel náš charitní zpravodaj na zimu 2018-19

centrumVyšel náš nový charitní zpravodaj na zimu 2018-19. Je v něm duchovní zamyšlení kněze P.JanaTurka a zprávy z naší charity a našich farností Katovice, Kraselov, Střelské Hoštice a Volenice. Přejeme všem požehnaný adventní čas i čas Vánoc.

Zpravodaj FCH Katovice č.4 2018

Rorátní mše v Katovicích

Zveme všechny lidi dobré vůle na rorátní mše svaté do kostela Filipa a Jakuba do Katovic v termínech 4., 11. a 18. prosince. Začínají v 6:00 hodin ráno a mají nám pomoci duchovněji prožít takto započatýden i celou dobu adventní. Přejeme všem požehnaný čas ztišení, zastavení a očekávání Krista.

roráty

Helena Faberová začínala rozvíjet charitativní činnost s partou dobrovolníků

České Budějovice –  Pomoc osamělým matkám s dětmi, lidem bez přístřeší, osobám se zdravotním a mentálním postižením, sociálně slabým a mnoha dalším lidem. To vše zajišťuje na jihu Čech Diecézní charita České Budějovice. U vzniku českobudějovické diecézní charity po revoluci v roce 1989 stála Helena Faberová. Rozhovor s první ředitelkou Diecézní charity Č. Budějovice Helenou Faberovou si můžete poslechnout (i přečíst) na stránkách Českého rozhlasu České Budějovice.

Požehnané pivo podpoří službu Diecézní charity

České Budějovice –  V sobotu 1. prosince 2018 bude zahájen prodej Požehnaného piva. Ve stánku Budějovického Budvaru na náměstí Přemysla Otakara II. v rámci adventních trhů  s prodejem budou pomáhat dobrovolníci z pivovaru, Diecézní charity Č. Budějovice, Biskupství českobudějovického i města České Budějovice. Výtěžek z prodeje věnuje pivovar Diecézní charitě České Budějovice. 123 jednolitrových ručně balených lahví navíc přijme Svatý otec papež František jako osobní dar při generální audienci 12. prosince.

Lidé bez domova nemusejí mrznout na ulici

Praha, českobudějovická diecéze – Mrazy udeřily a lidé bez domova opět strádají na ulicích. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Mnoho bezdomovců sem i přes to však vůbec nepřijde. Charita apeluje, aby lidé nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova.

Adventní koncert pro Charitu jako poděkování

České Budějovice – Diecézní charita a Městská charita České Budějovice společně srdečně zvou na Adventní koncert pro Charitu, který se uskuteční ve středu 12. prosince 2018 od 18:30 v katedrále sv. Mikuláše. Koncert, při němž zazní Missa brevis od Jiřího Pavlici, je především poděkováním všem dárcům, zaměstnancům, dobrovolníkům a podporovatelům charitního díla.

Cena charity

31 října jsme obdrželi cenu charity za dobrovolnickou činnost. Tu předal Miroslavu Čapkovi v Obecním domě v Praze ředitel Charity ČR Lukáš Curylo a náš biskup Pavel Posád. Je to velké ocenění našich aktivit a práce. Bereme to také jako ocenění všech dobrovolníků pracujících pro druhé. Všem, kteří nás nominovali a vybrali děkujeme. Díky i za článek do KT.

cena charity kt 20. - 26. 11.2018. lep

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Potravinová sbírka pro lidi v nouzi

Logo plesV sobotu a v neděli 17. a 18. listopadu proběhne potravinová sbírka v našich farnostech Katovice, Kraselov, Volenice a Střelské Hoštice. Zjistili jsme totiž, že i mezi námi žijí lidé, kteří nemají co jíst. Všem dárcům předem děkujeme za trvanlivé potraviny, které můžete dávat do zákristií našich kostelů.

potravinová sbírka