Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pozvánka na 110 let od narození P.J.Jílka

Přijměte pozvání na oslavy 110 let od narození P.J.Jílka, který byl faréřem v naší farnosti ve 30. letech minulého století a za 2. sv. války se zapojil do odboje. Po zatčení a odsouzení dále působil jako statečný duchovní, který vedl všechny ke Kristu. Byl sťat 20. dubna 1945 v Brandenburku. Byl posledním  popraveným vězeněm k narozeninám Adolfa Hitlera. P.J.Jílek je naším velkým vzorem a věříme že nám v nebi žehná. Bližší informace jsou na plakátu. Všichni jste srdečně do Katovic zváni.

plak

YoungCaritas.cz aneb mladé dobrovolnictví

České BudějoviceDiecézní charita České Budějovice od roku 2019 zařadí mezi programy svého Dobrovolnického centra nový projekt YoungCaritas.cz, který cílí na podporu dobrovolnictví, solidarity a prosociálního chování dětí a mládeže. K tříleté podpoře tohoto jedinečného projektu se spolupracující firma Energie AG Bohemia zavázala symbolicky 27. září na Den Charity.

Výstava Jsme ze stejné planety na Jihočeské univerzitě uvítá nový akademický rok

České Budějovice – Putovní výstava fotografií Jinřicha Štreita Jsme ze stejné planety přivítá od 3. do 19. října nový akademický rok 2018/2019 ve foyer budovy Rrektorátu a Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Výstava mapuje osudy lidí, kteří se narodili stovky a tisíce kilometrů od českých hranic, ale rozhodli se žít v České republice. Putovní výstavu po jihočeské metropoli realizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice.

Charita v Sušici vytvořila Kuchařku pro každého

SušiceOblastní charita Sušice přišla se zajímavým nápadem – kuchařkou jednodnoduchých a levných receptů ze surovin, které řada Charit distribuuje lidem v nouzi v rámci potravinové pomoci prostřednictvím projektu FEAD a spolupráce s Potravinovou bankou. Kuchařka navíc bude dále rozšiřována a doplňována o další recepty.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

V Domě sv. Františka našli domov staří kněží

Veselí nad Lužnicí – Charitní Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí navštívil štáb České televize v rámci pořadu Křesťanský magazín. Jejich reportáž je věnována starým kněžím, kteří se přestěhovali z bývalého českobudějovického kněžského domova právě do tohoto charitního zařízení.

Zpravodaj FCH Katovice pro podzim 2018

Zpravodaj FCH Katovice čVyšel podzimní zpravodaj naší charity. Přijměte pozvání na naše akce a nabízíme také duchovní zamyšlení a informace z našich farností. Přejeme vám klidný podzim.

Zpravodaj FCH Katovice č.3 2018

Den charity 2018 v Sušici

Sušice – V neděli 30. září se od 14:00 pořádá Oblastní charita Sušice v příjemném prostředí Ostrova Santos Den charity v Sušici, kde představí Oblastní charitu Sušice nejen jako poskytovatele sociálních služeb, ale také jako realizátora projektů, se kterými se mnozí z vás již stihli setkat.
Program nedělního odpoledne je určený všem věkovým skupinám a je zdarma.

Den Charity 2018 v Jindřichově Hradci

Jindřichův HradecFarní charita Jindřichův Hradec Vás srdečně zve na DEN CHARITY, který se uskuteční v podvečerním čase 27. 9. 2018 na adrese Pravdova 837 v J. Hradci.

Koncert pro Adrianku

Jindřichův Hradec –  Farní charita Jindřichův Hradec ve spolupráci s panem Tomášem Šnorkem a starostou města panem Ing. Stanislavem Mrvkou pořádá veřejnou sbírku pro malou Andrianku v rámci Koncertu pro Adrianku, který se uskuteční 29. 9. 2018 od 16 hodin v Kapli Máří Magdaleny v Jindřichově Hradci. Koncert je vyvrcholením veřejné sbírky, která se koná od 1. 8. 2018 do 1. 10 2018. Andrianka je jedenáctiletá slečna, která bojuje s několika nemocemi.