Vyšel náš charitní zpravodaj na zimu 2018-19

centrumVyšel náš nový charitní zpravodaj na zimu 2018-19. Je v něm duchovní zamyšlení kněze P.JanaTurka a zprávy z naší charity a našich farností Katovice, Kraselov, Střelské Hoštice a Volenice. Přejeme všem požehnaný adventní čas i čas Vánoc.

Zpravodaj FCH Katovice č.4 2018

Cena charity

31 října jsme obdrželi cenu charity za dobrovolnickou činnost. Tu předal Miroslavu Čapkovi v Obecním domě v Praze ředitel Charity ČR Lukáš Curylo a náš biskup Pavel Posád. Je to velké ocenění našich aktivit a práce. Bereme to také jako ocenění všech dobrovolníků pracujících pro druhé. Všem, kteří nás nominovali a vybrali děkujeme. Díky i za článek do KT.

cena charity kt 20. - 26. 11.2018. lep

Cena Charity 2018 putuje do jihočeských Katovic

Praha, České Budějovice, KatoviceCena Charity ČR 2018 za rozvoj charitního díla byla 31. října 2018 v pražském Obecním domě udělena devíti nominovaným z celé České republiky. Všechny oceněné spojuje obětavá práce pro druhé v rámci díla Charity ČR. Uznání se dostalo také Miroslavu Čapkovi z jihočeských Katovic.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Hana Mácová, Miroslav Čapek, Kateřina Litošová (sestra Dagmar) s diplomy. Foto Lubomír Kotek

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Socha pro P.J.Jílka

V Katovicích jsme 18.10. požehnali sochu na připomínku 110 let od narození P.J.Jílka. Sochu požehnal P. Janoušek a P. Jan Turek. Autorem sochy je Oldřich Drábek z Choustníka. Děkujeme za invenci a citlivost pro vzácné lidi.

110 v

Zpravodaj FCH Katovice pro podzim 2018

Zpravodaj FCH Katovice čVyšel podzimní zpravodaj naší charity. Přijměte pozvání na naše akce a nabízíme také duchovní zamyšlení a informace z našich farností. Přejeme vám klidný podzim.

Zpravodaj FCH Katovice č.3 2018

Pouť na svaté Anně u Kraselova 28.7.2018

Zveme všechny na pouť na svaté Anně u Kraselova a s ní spojené doprovodné akce. Bližší informace na plakátku. Přijďte se ducjhově občerstvit na známé poutnéí místo.

plakátek

zpevnik_sv_anna.pdf

omalovánka

Vyšel zpravodaj naší charity pro léto 2018

Zpravodaj FCH Katovice č. 2 2018Nabízíme vám nový letní zpravodaj naší charity. Přijměte pozvánku na naše akce i duchovní zamyšlení. Přejeme vám krásné léto.

Zpravodaj FCH Katovice č. 2 2018

Napsali o nás v Katolickém týdeníku č.17

centrumV Katolickém týdeníku vyšel článek o ministrantské pouti v Katovicích. Děkujeme za zájem o naše aktivity. Celý článek je v příloze.

KT č. 17/ 2018

Přání FCH Katovice a farností k Velikonocům

Přejeme všem požehnané Velikonoce a radost ze vzkříšení Krista.

Přání FCH Katovice