Tříkrálová sbírka

probíhá v obcích našich farností. Hlavním jejím účelem je přinést Boží požehnání do všech rodin. Chceme, aby se do sbírky zapojili lidé z místa, kde sbírka probíhá. Proto potřebujeme mnoho spolupracovníků i dětských koledníků. Kdo by chtěl pomoci je vítán.

Výtěžek sbírky se ze 65% vrací zpět do naší charity.

Máme snahu podporovat:

1. staré nemohoucí v domácí péči
  2. setkání starých a nemocných před Velikonocemi v Katovicích v KD
  3. Volnočasové aktivity, které umožní celé rodině strávit společně a smysluplně volný čas.

Zbylých 35% využívá Charita ČR pro své další aktivity přesahující naše dobrovolnické možnosti.

Více informací najdete na webu Charity ČR

Aktuality:

Tříkrálová sbírka ve FCH Katovice je sečtena

Tříkrálová sbírka ve všech obcích našich farností Katovice, Kraselov, Volenice a Stř. Hoštice již skončila. Máme velkou radost z toho, že koledníci prošli všechny obce a nesli s sebou Boží požehnání všem lidem. A ti nezůstali lhostejní a letos opět překonali naše očekávání a darovali 173 619 Kč. Patří jim velký dík i všem koledníkům a vedoucím skupinek. Bůh vám to odplať. Výsledky a určení sbírky jsou v příloze.

ts 2018 fch katovice.pdf

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Žehnání koledníkům a příjezd tří králů do ČB

Ve čtvrtek 4. 1. dorazili do Č. Budějovic tří králové na koních. Koledníkům Tříkrálové sbírky pak požehnal otec biskup Mons. Vlastimil Kročil.

Setkání vedoucích koledníků a dobrovolníků na TS 2018

V úterý 2.1. 2018 se uskuteční na faře v Katovicích od 17h. setkání vedoucích a dobrovolníků, kteří chtějí pomoci s Tříkrálovou sbírkou 2018 v našich farnostech. Jsou zváni i všichni, kteří by chtěli pomoci a ještě váhají. Rádi přijmeme každou ochotnou ruku. Info na plakátku.

pozvánka

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Výsledek TS 2017 ve FCH Katovice

ts Dražejov    V letošní Tříkrálové sbírce se v našich obcích vybralo 154 261 Kč. Je to velký úspěch všech vedoucích skupinek, koledníků i těch kteří jakkoli přispěli. Nejvíce nás těší, že koledníci navštívili všechny obce v našich farnostech a nesli tak Boží požehnání všem lidem. Je jasně zřejmé, že žijeme mezi lidmi kteří mají otevřená srdce. Vám všem patří velký dík.

Výčetka jednotlivých obcí

ts 2017 fch katovice.pdf

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

V neděli zazní na ČT1 jubilejní Tříkrálový koncert

Tříkrálový koncert. Foto: Richard Bouda

Tradiční součástí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se koná v neděli 8. ledna v Městském divadle v Brně. V přímém přenosu jej uvede Česká televize v 18 hodin na programu ČT 1. Koncert moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Na Tříkrálovém koncertu 2017 vystoupí Boni pueri, Spirituál kvintet, Věra Martinová, Václav Neckář & Bacily, Lenny a Slza.