Tříkrálová sbírka

probíhá v obcích našich farností. Hlavním jejím účelem je přinést Boží požehnání do všech rodin. Chceme, aby se do sbírky zapojili lidé z místa, kde sbírka probíhá. Proto potřebujeme mnoho spolupracovníků i dětských koledníků. Kdo by chtěl pomoci je vítán.

Výtěžek sbírky se ze 65% vrací zpět do naší charity.

Máme snahu podporovat:

1. staré nemohoucí v domácí péči
  2. setkání starých a nemocných před Velikonocemi v Katovicích v KD
  3. Volnočasové aktivity, které umožní celé rodině strávit společně a smysluplně volný čas.

Zbylých 35% využívá Charita ČR pro své další aktivity přesahující naše dobrovolnické možnosti.

Více informací najdete na webu Charity ČR

Aktuality:

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019 sečetla českobudějovická diecéze jako první

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi jsou sečteny. Jako vůbec první ze všech diecézí v republice zná českobudějovická diecézní Charita kompletní výsledek sbírky: 7 499 909 Kč. Oproti loňskému roku hlásí nárůst o více než 300 tisíc korun.  Peníze pomohou např. seniorům, zdravotně postiženým, matkám s dětmi, lidem bez domova, a to zejména v regionech, kde se koledovalo.

Výsledky TS 2019 ve FCh Katovice

Od 5. do 7. ledna probíhala v našich farnostech Katovice, Kraselov, Volenice a Střelské Hoštice Tříkrálová sbírka 2019. Koledovalo celkem 42 skupin. V nich bylo více než 160 lidí, kteří navštívili všechny naše obce. Nejcennější je, že nesli Boží požehnání do všech našich obcí a domovů. Nabídli možnost přispět na projekty Charity. Lidé nás opět mile překvapili, protože se u nás vykoledovalo 180 735 Kč. Moc všem děkujeme a vyprošujeme jim Boží požehnání. Bližší informace o rozdělení TS 2019 u nás, jsou na plakátku. Ještě jednou všem děkujeme a Pán Bůh Vám to odplať

Výsledky TS 2019 FCH Katovice

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

Tříkrálová sbírka v našich farnostech začíná

Tříkrálová sbírka v našich farnostech začíná v sobotu 5. ledna a pokračuje v neděli 6. ledna. Prosíme o vstřícnost a štědrost k tříkrálovým koledníkům. Děkujeme.

Tříkrálová sbírka 2019: Tři králové opět koledují ve prospěch potřebných

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka startuje v České republice již po devatenácté. Výtěžek ze sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jinak sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Koledníkům v českobudějovické diecézi, se kterými se mohou lidé setkat u svých domovů od 1. do 14. ledna 2019, slavnostně požehná 3. ledna biskup Vlastimil Kročil v katedrále sv. Mikuláše.

Tříkrálová sbírka ve FCH Katovice je sečtena

Tříkrálová sbírka ve všech obcích našich farností Katovice, Kraselov, Volenice a Stř. Hoštice již skončila. Máme velkou radost z toho, že koledníci prošli všechny obce a nesli s sebou Boží požehnání všem lidem. A ti nezůstali lhostejní a letos opět překonali naše očekávání a darovali 173 619 Kč. Patří jim velký dík i všem koledníkům a vedoucím skupinek. Bůh vám to odplať. Výsledky a určení sbírky jsou v příloze.

ts 2018 fch katovice.pdf

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Žehnání koledníkům a příjezd tří králů do ČB

Ve čtvrtek 4. 1. dorazili do Č. Budějovic tří králové na koních. Koledníkům Tříkrálové sbírky pak požehnal otec biskup Mons. Vlastimil Kročil.

Setkání vedoucích koledníků a dobrovolníků na TS 2018

V úterý 2.1. 2018 se uskuteční na faře v Katovicích od 17h. setkání vedoucích a dobrovolníků, kteří chtějí pomoci s Tříkrálovou sbírkou 2018 v našich farnostech. Jsou zváni i všichni, kteří by chtěli pomoci a ještě váhají. Rádi přijmeme každou ochotnou ruku. Info na plakátku.

pozvánka